Thursday, December 31, 2009

Detik-detik akhir 2009

Tahun 2009 tingaal beberapa minit je..fuh macam2 menda yg ak lalui spanjang 2009..ada yg manis, x kurang jugak yang pahit lepang..ayat dlm bhsa terengganu.hehe..

Jadi ni la review spanjang 2009

- Aku xcident..pergh first time xcident siot!!

- Dapat belang tarung kat tngan kiri..xcident py psal lgi.hehe

- Duduk rumh swa bt kali ptama.blajo2 la nk bdikari en naqiue oiii

- mmber ak Muzhafar xcident jugak smpai patah tangan

- Bgaduh ngn kwan lama..smpai skg ak x taw apa jd ngn dier

- Ak beli hp baru!W705.puas ati siott

- Ak men futsal kali terakhir ngn geng2 senior ak..Kpd senior2 ku selamat mengajar.

- Bt. pertama kali ak kena inject smpai 11 kali..xcident py psal..sakit ooo.. =(

- Hidup ak makin ceria dgn kehadirannya..siapakh dia? hanya ak je yg tahu...

- Buat pertama kali ak dpt pointer highest dlam kelas..x pernah2 jd.rezeki kot..

- Ak carik psal ngn lecturer ak..teruk jugk.haha..tp setiap sem memg ada je lecturer
yang ak carik psal.hehe..apa nk jadi ngn ak nih?

- Ak jd pengerusi utk program BIG utk batch ak..pergh memg mencabar..Terima kasih
kepada Nasyratul Fathiah, Najah, Zaidol byk tlg ak...anak buah yg bagus2!hehe

- Ak menyaksikan bloody valentine day.ksian ak tgk mmat 2.hehe

- Perkara pling ak best n bt ak tsenyum bila ada orng pnggil ak Idin..hehe


Apa pun semoga peristiwa 2009 menjadi iktibar utk kita semua..mulakn hidup dgn azam baru n senyuman...

GOOD BYE 2009!!!

Sunday, December 27, 2009

Pulau Redang

Kali ni ak nk cerita pasal pulau redang..Semalam adik aku ty, abang pernah x smpai kat Pulau Redang?Aku jawab la, dh sampai tahun lepas..Ak cerita la apa pengalaman ak masa melawat Pulau Redang bersama ngn clasmat ak...Ak x kn lupakn smpai bila2 kenangan nih.. =)

Kitorg bertolak dari Jeti Merang dgn nek bot..Kami n 3 org lecturer En. Jai, En. Marzuki & En. Baharom..Masa awal2 nek bot, semua hepi siap bgaya macam2 masa amik gambo.ak sndiri x kecuali..tp yang paling lawak masa kitorg memancing kat tengah2 laut ramai yg terkulai..korng jgn slah faham terkulai ni bukn mati @ apa2 tp mabuk laut.haha..muntah2 diorng..Pesta mabuk laut ni dimulakan oleh sorang kwan laki dan disertai oleh yang lain2..Ak tgk kesian diorg tp lawak pn ada jugak.haha, jahat btol ak nih..Ak la yg antara berapa kerat yg x mabuk laut, mungkin sebab ada darah nelayan dlm diri ak..Allahyarham datuk ak kejenya nelayan..

Ok dh x nak cerita pasal mabuk laut.Skg ak nk cerita keindahan Pulau Redang ni..Ak sndiri kagum ngn keindahan alam semulajadinya..Pantai, warna airnya, Ya Allah memang sangat cantik..Pasir pantai cukup putih dan dihiasi cengkerang yg b'taburan kat c2..Skg smpai tujuan asal kami ke Pulau Redang, korang cuba teka?

Ya betul, tepat dugaan korg..apa lagi semua dh x sabo nk snorkeling..lepas lecturer kami izinkn kami g snorkeling, semua g serbu pntai, macam x pernah mandi laut plak.hehe..Ni gmbo2 yg ak upload utk tatapan semua..Memang best Pulau Redang ni, jd sapa2 nk g Pulau Redang britaw la ak ek..ak nk join gak.



Air laut yang biru...



Sempat lagi En. Jai tdo ke mbuk laut jugk nih?hehe..



Kemabukan kelautan..



Jom snorkeling!



Pemandangan dr jeti



Oppss



Cantiknya...



Jernihkn airnye

Ni la kisah pengalaman ak semasa di Pulau Redang

Sunday, December 20, 2009

Sajak oh sajak

Kali ni ak ada 1 mnda nk share ngn korg..ak dpt ni hasil dr seorng yg cukup bermurah hati.kali ni sajak..bukannyer sajak yg ak tulis sndiri.tp hasil org len.Sajak ni bertajuk "Diriku dan teman"

Sajak ini adalah hasil nukilan oleh Arisa...Jutaan terima kasih diucapkan kpd beliau kerana sudi berkongsi ngn kita..

mari kita sama2 baca dan hayati sajak ni...


Diriku dan teman

Aku,
seorang insan,
senantiasa sendiri,
Bagiku..
gelap adalah temanku,
hanya ia tahu
makna tenang diriku.


Kata orang..
manusia perlukan teman,
Namun kataku…
corak hidup hanya
diri tentukan,
Jatuh bangunmu
hanya kau
dan Maha Esa tahu,
Bagiku…
teman adalah teman
takkan kekal selamanya.

Aku
tak pernah pinta
kau hadir temaniku,
kerna ku tahu,
kau kan pergi..
seperti yang terdulu
dan akhirnya
ku kan sendiri lagi..


Namun,
syukurku mengenalimu
walaupun hatiku perit
melihat kau pergi
kan ku tegarnya
agar bisa aku sendiri
bersama duka terpendam dihati
meneruskan corak hidupku
agar ia secantik
yang pernah
kita janji dulu


Bagi ak sajak ni memg best, ada mksud yg cukup mndalam..Jadi sudi2 la berikan komen...

Saturday, December 19, 2009

Blog Baru...

Salam...akhirnya selepas sekian lama aku bertapa dalam gua(igt ada org caya la tu) aku keluar jugak..Blog lama ak dh x dpt nk ekses jd last2 ak decide bt blog baru..jd blog ni akan diupgrade dr semasa ke semasa..



Oh sudah lama x jd blogger..rasa plek bila nak taip byk2.haha..x pe akn ak cuba seswaikan diri jd blogger yg bek..



Semalam masa ak bukak face book ada la sorg mmber ak rekeman sorg nih..Lepas ak approve rekemen 2, ak t'nampak la muka senior ak..raimi ishak(psstt ni bukn pelakon drama Nur Kasih ek)..haha tkejut ak tgk muka mamat nih..dulu bukan men liat x nk bt akaun facebook..macam alasan yg ak dgr..haha.apa pun ak ucapkn

selamat datang ke dunia Face Book yer Raimi..

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000544819626&ref=ts