Wednesday, March 24, 2010

Ice breaking...

Hari ni hari keempat ak di SK Kebor Besar..Tak sempat nk nk update blog sebab duk pening kepala cmna nk mngajor & kumpul bahan-bahan..Esok ak akan mula mengajar tahun 2, cuak ada excited pon ada.. =)

Hari pertama ak sampai di sekolah SK Kebor Besar,ak mendapat kejutan yg cam best..ak berkenalan dgn seorang guru lelaki,muka bole tahan hensem,baik n peramah..Ak pon menyapa la guru tersebut betanyakan nama & mengajar subjek apa.Lpas tu dier plak ty,awak dari Batu Rakit kan?Ak pon jawab la "aah,kami 3 org dr batu rakit amik kursus sains"..tetiba je dier ty,awak kenal tak izzah?ak tkejut la apsal dier tanya cmtu..ak cuma anggukkn kepala la,pastu dier kata "izzah tu adik saya".Pergh!!!tkejut beruk ak,rupanyer abg kpd classmate ak mngajor kat sini rupanyer..haha..Lepas ak tgk btol2 muka dier,memg sbijik mcm izzah..cuma abg dier ada misai je & izzah x kn la ader misai plak kn?hehe =p ..jgn maroh ye izzah?

Hari kedua, ak,najah,umie,wafi & naim baru dpt jadual mngajor..mujur la ak dapat tahun 2 Cemerlang & 5 Bijak..dpt plak ngn Cikgu Mansor sbg guru pembimbing.memg best!!Cikgu Mansor ni cikgu serba boleh, dr jawatan penyelaras UPSR,cikgu disiplin,cikgu math,cikgu muzik semua dier pegang.Apa yg paling ak tabik ngn cikgu Mansor ni,setiap pagi dier akan mengetuai semua pelajar darjah 6 utk membaca Yaasin beramai-ramai,padahal dier bukn ustaz pon..Caya la cikgu pembimbing ak nih..Hari ni jugak la ak bt kali pertama masuk dlm kelas..Ak bt ice breaking je sebab cuma 1 masa..ak bt muka mcm seekor rimau yg mcm nk mkn org..orait gak la sebab ak bole kontrol klas.dari 3 barisan dlm kelas tu,ak bole kontrol 2 barisan..not bad la utk baru ptama kali msuk dlm kelas.hehe...

Hari ketiga, ak msuk ke kelas darjah 5 Bijak..kali ni ak ak try pendekatan baru.ak mintak semua murid ak perkenalkn diri dlm bahasa inggeris..kalut budak2 tu,nk speaking dlm BI.hehe..bunyi pon slang terengganu..huhu..spatutnyer cmni, "my name is akmal" tp ramai dr diorg ni bunyiknyer "my neng ih akmal".haha ak sakit prut kontrol tak nk ketawa.petang plak ada larian 100m utk rumh merah & biru..ak cikgu rumh kuning tp dtg gak..nk jd spy kononyer.hehe..apa yg ak paling x boleh blah budak2 ni masa berlari main redah je..pada awalnya berlari ikut lorng masing2 tp baru separuh jalan tetiba je dari ada 4 lorong jd 1 lorong.bole plak diorg blari jd satu barisan.haha!!!lawok2...

Bagi ak,memg best la bt praktikal kat skolah ni..cikgu2 memang sporting abis,kelakar plak 2.ehe..

0 comments: