Friday, March 12, 2010

UPM + SSBJ vs Mines + Mid Valley Megamall + Sunway Pyramid

Minggu lepas geng2 batch ak kecuali kelas agama pergi KL melawat UPM & SSBJ.Belajar pasal pengurusan sukan la kononnya..

Kami bergerak pagi Rabu dalam pkul 11.30 kalo ak x silap.Destinasi kami ialah UM a.k.a tempat kami menginap sepanjang di KL..Masa bas kami berhenti utk makan tengah hari kami makan kat "KLCC" kat Cheneh..Apa barang baru sampai kat Cheneh tapi dh jumpa "KLCC".Tergelak ak masa nmpak signboard 2..pandai gak tokei kedai ni exploit nama KLCC nih.ak dh x igt apa mksud KLCC tu.patut ak catat bole ak share ngn korang kat sini.

Kami sampai di kolej 12 UM pukul 9.15..ak,leh,jakpak ngn beso duduk sebilik..weh cmna nk tido ni,katil ada 2 je tp ada 4 orang..hasil dr kreativiti leh ngn beso,diorg tarik tilam letak kat bwah.pastu time tido bantal letak kat tengah2 & sorang menghadap arah berlawanan,kaki letak bwah meja study.kreatif gak member ak nih.ehe..

Yg ak paling x boleh belah,ak,nazemi ngn leh pergi marayau2 smbil mencari bilik air..ak hairan,apsal kat lantai kwasan bilik kami cuma simen biasa je tp lepas lalu kat pintu rintangan api ada mozek plak..ak bt derk je la,tetiba kami bertiga tnmpak perempuan india duk tgk kami dr jauh..ak ty la si Leh,apsal ada pmpuan kat blok ni?Leh cuma gelengkn kepala je..Akhirnya kami smpai di hujung blok & ternmpak la pintu bilik air..Si Leh ngn konfidennyer msuk dlam smentra ak ngn nazemi kehairanan cmna bole ada pmpuan kat blok kami.Tak smpai 20 saat Leh msuk ke bilik air,dier dh keluar smbil tgelak-gelak."korg tahu x,apa yg ak nmpak td?ak nmpak bxx tgantung dlm sana"haa??apalagi kami terus blah dr sana secepat mungkin.patut la geng pmpuan india duk perhatikan kami,rupanyer kami dh msuk area perempuan semasa msuk ke kwasn yg ada mozek..malu sioot..

Hari Khamis(4.3.2010)
Pukul 8 bas kami b'gerak ke UPM..ni kali ke-3 ak g UPM.masa kecik2 dulu la ak smpai kat sini,tgk abah ak konvo masa dpt degree ngn master.Insyallah nanti sampai la turn ak dpt master gak suatu hari nnti..Masa kat UPM, kitorg dgr taklimat dr En.Firdaus.bole tahan gak hensem mamat nih..Part paling kelakar masa kat UPM, masa lecturer ak sound kat kami."kamu tu nk jadi cikgu,bukannyer nk jd atlet!"haha cmna lecturer ak x sound,rata2 soklan yg kami ty semuanya menjurus pasal nk jd atlet..lagi satu, masa mmber ak yg duk sebelah ak ty soklan(nama rahsia) terketar2 tgn dier.cuak giler mmat nih..ak bole nmpak tngan dier terketar2 pegang microphone & dahi dier berpeluh..ak faham prasan dier,cmna x cuak kalo dh semua perhatian fokus kat dier sorg je...

Dlm pkul 11,kami ke Mines sementara nk tunggu pukul 1 nk pergi ke SSBJ..Kat sana sempat la jugk ak usha2 brg, x der yg menarik perhatian ak sbab hrga kat sana mahal lol..mana nk carik duit..

Pkul 2 kami smpai kat SSBJ..sekolh ni memg best sbab bajet mknn diorg mahal ooo..
Dlm RM20 siot.masa ak duk MRSM dulu,bajet utk satu kapla sehari RM6.75..jauh giler beza oo..Cmna x mahal bajet diorg,sekotak susu HL 1liter utk sorg plajar.perghh memg best..tp yg x best,mknn diorg memg btul2 pihak sekolah kawal..kami berpeluang menikmati mknn yg dimkn oleh pelajar kat sana..adoii tawar btol.gula,garam & perisa suma kena kawal dlm menu diorg..

Lepas perut terisi ngn mee goreng & air jambu batu kat SSBJ,kami ke Mid Valley plak..Dlm benak kepala ak nk layan Alice in Wonderland.yer la,mana x nyer ak x pernh tgk movie yg 3D..bersemangat ak ngn konco2 ak ni g ke tingkt pling atas..last2 lpas beratur pnjang nk beli tiket,tiket movie yg ak nk tgk tu tinggal 5 je lagi.kami ada 6 org,jd kena la batalkan hasrat yg menggunung ni.Alang2 dh smpai,bek layan gak movie len.bukn selalu dlm peluang nk tgk movie..Kami sepakat beli tiket Wolfman.Ak bole kasik 3 bintang je utk movie ni..x brapa best pon.

Ok,td citer psal movie kali ni masa nk blik plak..Kami SESAT!!!.buknnyer sorg duo org tp satu bas sesat.haha memg kelakar.masa dlm bas ak borak la ngn si Soda pasal plan utk esk..Tetiba dier kata eh,kita dh lalu jln ni..smpai 4 kali kami lalu jln yg sama & 4 kali jugak kami smpai di Mid Valley..Ak yg x tahu jln pon,bole igt jln nk ke Mid Valley..last2 dtg la hero yg bernama Siva.rupa-rupanyer driver bas kami x berapa nmpak signboard nk ke UM..akhirnyer Siva yg tunjukkn jln nk balik ke UM.pjlanan yg ptutnyer amik masa 15 minit je tp krn sesat jd sejam.huhu...

Hari Jumaat(5.3.2010)

Hari ni hari terakhir kami disini.pkul 8.30 kami ke destinasi terakhir iaitu Sunway Pyramid..Kat sana ak men ice skating.ni la bt pertama kali dlm hidup ak men ice skate..terketar2 ak masa mula2 jejakkn kaki dlm zon ice skating..baru msuk je dh jatuh terjelepuk..tu bru nk berdiri.Akhirnyer lepas 23 kali ak jtuh,dpt jugk ak berskating..Lecuter ak siap kata,awk ngn sharul sama je.mcamana awk x jtuh byk kali,org len blajar step by step tp kamu ni trus nk men laju2.kamu jtuh brapa kali Naqiuddin?ak jwab la 23 kali en..Elok la,sharul jatuh 27 kali & kamu plak 23 kali..kebiasaannyer masa ak jatuh ak akn marah2, tp kali ni ak jtuh rsa hepi plak..heran btol..

Lepas penat berskating,ak,farhana ngn biha g melantak kat Burger King.kali terakhir ak mkn masaa thun 2004..smpai je ak trus order whopper yg plng beso..memg best,maklum la dh lama sgt x mkn whopper.haha...masa kami dh nk bersiap nk bertolak balik ke KT,kami dimkalumkn ada 2 org pmpuan sesat..cmna x sesat,msuk pintu len,keluar guna pintu len..konfem la sesat.ehe..nsib bek dpt dijumpai kalo x kena tinggal kat sana la kot?hehe...lepas 2 org pmpuan ni dijumpai,diorg dismbut ngn cukup meriah.ala2 pengantin bru kawen g2.hehe..


Akhirnyer pkul 11 mlm kami selamat jugk smpai di IPG Kampus Dato Razali..walaupun kaki ak cukup lenguh tp ak brasa cukup puas hati..best dpt mkn angin ngn kwan2 cmni..ntah biler lagi dpt merasa peluang cmni?

0 comments: